Naar inhoud
Het coronavirus, beleid en ontwikkelingen Coronavirus Lees meer
Headerstevig Locatie Nijmegen 0151

Onderzoek en ontwikkeling

We blijven ontwikkelen

In het landelijke samenwerkingsverband van Expertisecentrum De Borg werkt STEVIG doorlopend mee aan onderzoeken die de effectiviteit van behandelingen wetenschappelijke onderbouwen en toetsen. Zo is en wordt onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld agressie (grip op agressie), verslaving (omgaan met middelen) en seksueel grensoverschrijdend gedrag (SGG).

Kwaliteitsnetwerk De Borg

Sinds 2015 zijn De Borg instellingen actief bezig met het inrichten van een eigen Kwaliteitsnetwerk. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van het door het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie (EFP) ontwikkelde kwaliteitssysteem, gebaseerd op een engelse methode, waarbij professionals zelf, met de cliënt als partner, het initiatief nemen om bij elkaar in de keuken te kijken om met elkaar het antwoord te zoeken op de volgende vragen: wat verstaan we onder kwaliteit? Wat is onze kracht (parel) en waar ligt onze uitdaging (oester)?

Ben je nieuwsgierig naar waar we goed in zijn of wat anders of beter kan? Je leest het in het landelijk rapport van Kwaliteitsnetwerk De Borg.

de Borg - logo