Naar inhoud
Headerstevig Locatie Nijmegen 0151

Onderzoek en ontwikkeling

We blijven ontwikkelen

In het landelijke samenwerkingsverband van Expertisecentrum De Borg werkt STEVIG doorlopend mee aan onderzoeken die de effectiviteit van behandelingen wetenschappelijke onderbouwen en toetsen.

Zo is en wordt onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld agressie (grip op agressie), verslaving (omgaan met middelen) en seksueel grensoverschrijdend gedrag (SGG).

Samenwerking

Onderzoek met partners
Lees meer

Meer

Longitudinaal onderzoek
Dit onderzoek omvat verschillende kwalitatieve en kwalitatieve onderzoeken. De onderzoeksvragen hiervoor zullen in 2022 verder worden uitgewerkt.

Kennis delen Versterkt!

De ontwikkeling van een leertraject voor Borgmedewerkers en medewerkers die verderop in de zorgketen met de SGLVG-doelgroep (sterk gedragsgestoord licht verstandelijk gehandicapt) te maken hebben.

Biosensoren voor iedereen
Doel is het dagelijks gebruik van biosensoren vergemakkelijken in de behandeling voor cliënten met een licht verstandelijke beperking.

Preventie en behandeling van suïcides en suïcidaal gedrag
Onderzoek
naar de achtergronden en aanloop van suïcides bij cliënten met een licht verstandelijke beperking.

Kwaliteitsnetwerk De Borg

Sinds 2015 zijn De Borg instellingen actief bezig met het inrichten van een eigen Kwaliteitsnetwerk. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van het door het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie (EFP) ontwikkelde kwaliteitssysteem, gebaseerd op een engelse methode, waarbij professionals zelf, met de cliënt als partner, het initiatief nemen om bij elkaar in de keuken te kijken om met elkaar het antwoord te zoeken op de volgende vragen: wat verstaan we onder kwaliteit? Wat is onze kracht (parel) en waar ligt onze uitdaging (oester)?

Ben je nieuwsgierig naar waar we goed in zijn of wat anders of beter kan? Je leest het in het landelijk rapport van Kwaliteitsnetwerk De Borg.

de Borg - logo


De Borg en RINO groep ontwikkelen samen opleiding
Juist de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor leertraject is van meerwaarde
Lees meer
Opleiding De Borg en RINO
Werken met mensen met een licht verstandelijke beperking en complexe problematiek
Lees meer