Naar inhoud
001 Stevig Venray 4

Ik kom via justitie

De rechter heeft bepaald dat je hulp nodig hebt. Je wordt door reclassering aangemeld bij STEVIG. Wij kijken dan hoe we jou het beste kunnen helpen.

Je cookie instellingen blokkeren YouTube.
Pas je instellingen aan om gebruik te maken van YouTube.

Wil je weten wat het forensisch ambulante team voor je kan betekenen?
Susan vertelt wat STEVIG voor haar betekent en wat haar dromen en wensen zijn voor de toekomst. Medewerkers van STEVIG vertellen wat zij bijdragen aan de zorg voor cliënten van de forensisch stroom.

Hulp vanuit huis door het forensisch ambulante team

Als het kan helpen we je vanuit je woonplek. Er komt regelmatig iemand uit het team bij je op bezoek of er is contact via de telefoon. Hoe vaak we elkaar zien ligt aan de behandeling die je nodig hebt. Voor vaktherapie ga je soms naar een locatie van STEVIG. Dit kan bijvoorbeeld creatieve therapie, muziektherapie, beeldende therapie, psychomotorisch therapie of gesprekstherapie zijn. Het is afhankelijk van wat je afspreekt waar de behandeling plaatsvindt.
Het team bestaat uit sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, vaktherapeuten, sociotherapeuten, psychologen en psychiaters.

Trainingen

We geven ook trainingen zoals sociale vaardigheden, waarbij je leert hoe je je in het dagelijks leven kan gedragen. Ben je verslaafd? Dan leren we je wat een verslaving is en kijken we of je hier anders mee om kunt gaan. Dit doen we door de inzet van het programma 'Sterker dan de kick'.

We willen dat je geen delict meer pleegt

Ons doel is dat je geen delict meer pleegt. We kijken samen met jou wat je nodig hebt zodat je geen delict meer pleegt. En dat je je weer fijn voelt in je omgeving, je zelf weer boodschappen kunt doen, het contact met je buren goed is of dat je een goede dagbesteding hebt. Hierbij gaan wij je helpen zolang als dat je titel loopt. Is er na het beëindigen van de titel nog verdere behandeling nodig, dan krijg je behandeling op een deeltijd locatie.

Forensisch RIBW De Schakel

We hebben in Oostrum en in Sittard een woonvoorziening voor cliënten met een verstandelijke beperking, psychische problemen en die in aanraking zijn gekomen met justitie.

Opname op de Forensische Psychiatrische Afdeling (FPA)

Je bent in aanraking geweest met justitie. Soms bepaalt de rechter dat je een tijdje bij STEVIG moet verblijven. Dan kom je naar de behandelafdeling in Oostrum. We noemen dit de Forensische Psychiatrische Afdeling (FPA).

De Borg Stevig 364

Hoe kunnen we jou helpen?

Tijdens de behandeling kijken we welke stappen je kunt nemen. We stellen samen met jou een behandelplan op met als doel dat je geen delicten meer pleegt, je je weer beter voelt, dat er een zinvolle dagbesteding is en je door kunt stromen naar een voor jou passende woonplek. Je volgt verschillende therapieën. Als het na een tijdje beter met je gaat, bekijken we hoe we je verder kunnen helpen. Misschien is het nog nodig dat je bij STEVIG in Oostrum blijft of dat er nog een vervolgtraject nodig is.

Waar verblijf je?

Op de FPA verblijf je met zes andere patiënten op de afdeling. Naast een gezamenlijke woonkamer en keuken heb je een eigen slaapkamer en badkamer. Je mag niet roken op de afdeling, wel op je eigen kamer.

Een Forensische Psychiatrische Afdeling (FPA)

Op een FPA worden patiënten behandeld met gedragsproblemen die een psychiatrische oorzaak hebben. De behandeling is een onderdeel van een (voorwaardelijke) straf. Je wordt opgenomen, dus je verblijft ook ’s nachts. De FPA is een gesloten afdeling, dus je mag niet zomaar naar buiten. De behandelaar, reclassering en/of gevangenis bespreken samen wanneer je vrijheden buiten de afdeling krijgt.