Naar inhoud

Radiouitzending over rapport ‘Weet jij wie ik ben?’

Projectleider Marcel Lieskamp van het programma ‘Dader of slachtoffer van seksuele uitbuiting’ was donderdag te gast in het radioprogramma EenVandaag op Radio 1. Hij vertelde in de uitzending over het eindrapport Weet Jij Wie Ik Ben dat tot stand is gekomen na de verkenning.

Luister het fragment hier terug.

Aan de hand van deze verkenning wordt onder andere gekeken in hoeverre daders en slachtoffers effectief te behandelen zijn en of er passend beleid opgesteld kan worden om dit soort misdrijven te voorkomen. Onder de titel ‘Weet jij wie ik ben?’ is begin 2024 het eindrapport gepubliceerd. Dit rapport is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende partners waaronder de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, De Borg, CoMensha en Kenniscentrum LVB.

WJWIB web 570x350

Podcast Na de daad

In de uitzending van EenVandaag was ook een fragment van de podcast ‘Na de daad’ te horen. Deze podcastserie over daders en slachtoffers van seksuele uitbuiting is een samenwerking van studenten van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg en STEVIG. In de Podcastserie ‘Na de daad’ komt onder andere slachtoffer Mohini aan het woord. Maar ook volg je de dader. Je leert meer over het misdrijf dat hij heeft begaan en het juridische aspect. Daarnaast duik je in zijn jeugd en ziet in hem ook een slachtoffer.