Naar inhoud

Henk van Zwam benoemd als interim-bestuurder

De Raad van Toezicht van Dichterbij heeft Henk van Zwam met ingang van 15 januari 2024 benoemd tot interim-bestuurder voor een periode van ongeveer een jaar. Van Zwam neemt het stokje over van Cecile Stallenberg die na ruim zeven jaar afscheid neemt als bestuurder. Samen met bestuursvoorzitter Monique Caubo vormt Henk van Zwam de Raad van Bestuur van Dichterbij (en STEVIG).

De afgelopen negen jaar was Henk van Zwam voorzitter van de Raad van Bestuur van Carinova, een grote regionale zorgorganisatie op het gebied van thuiszorg, woonzorg, huishoudelijke hulp en mantelzorgondersteuning in Overijssel. Ook is hij toezichthouder bij Ambiq, een organisatie waar kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek worden behandeld en begeleid. Voor zijn overstap naar de zorg was Van Zwam werkzaam in diverse functies bij de politie waaronder hoofdcommissaris van de landelijke eenheid Nationale Politie.

Henk van Zwam

Henk van Zwam: “Zowel tijdens mijn werkzaamheden bij de politie als daaropvolgend binnen de zorg heb ik het voorrecht gehad te mogen werken met collega’s die de samenleving mooier en beter maakten. Ik kijk ernaar uit om die lijn bij Dichterbij voort te zetten. De collega’s en cliënten van Dichterbij die ik inmiddels heb mogen spreken, hebben mij gesterkt in die overtuiging. In mijn loopbaan heb ik mij steeds ingespannen om mensen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen vanuit de overtuiging dat iedereen waardevolle talenten heeft. Ook die lijn wil ik graag voortzetten bij mijn werkzaamheden voor Dichterbij. Daarnaast vind ik het leuk om weer te werken in de regio waar ik ben opgegroeid.”

Met de benoeming van Henk van Zwam is de continuïteit van het bestuur van Dichterbij op een goede wijze geborgd. De Raad van Toezicht van Dichterbij heet Henk van Zwam van harte welkom en wenst hem veel succes en een mooie tijd bij Dichterbij.