Naar inhoud

Mini-symposium Blerick (Venlo)

Ontdek STEVIG


Wil jij als zorgprofessional weten wat wij als specialistisch derdelijns behandelcentrum zoal doen, waar we voor staan en hoe we binnen onze expertise komen tot een plan op maat? Kom dan naar het mini-symposium van polikliniek Blerick (Venlo), dinsdag 21 november. Schrijf je hier direct in!


Aan de hand van workshops en sessies kunnen we je kennis laten maken met de praktijk én inhoud van de deeltijd- en ambulante (forensische) behandeling die we vanuit polikliniek Blerick bieden. Dé manier om STEVIG te ontdekken!

Inschrijving gesloten
Het mini-symposium in Blerick ligt inmiddels achter ons en aanmelden is dus niet meer mogelijk. Wel kun je terugkijken op deze dag en bijvoorbeel de hand-outs van de presentaties nog eens bestuderen.
Kijk terug
 • Trauma-behandeling
 • Aanmeldproces
 • Ontdek de doelgroep
 • De vaktherapieën
 • Verslavingsbehandeling
 • En veel meer!
Workshops & presentaties
We nemen je mee langs de vaktherapieën en leren je over verschillende behandelingen die we bieden.
Bekijk de onderdelen
Jij bepaalt wat je volgt
Klik om je aan te melden, kies jouw favoriete onderdelen en stel eenvoudig je eigen programma samen!
Meld je aan
Doelgroep en aanmeldproces
Krijg inzicht in de complexe problematiek van onze doelgroep en natuurlijk het aanmeldproces.
Schrijf je in

Mini-symposium Eindhoven 2022

Bekijk deze aftermovie van het mini-symposium vorig jaar in Eindhoven. Er komen bezoekers aan het woord en je krijgt een idee wat je dit jaar in Blerick kunt verwachten.

Locatie: STEVIG, Blerick (Venlo)

Drie Decembersingel 48 C | 5921 AC Blerick

Waar zoomen we op in?

Om je écht mee te kunnen nemen is er bij een aantal workshops voor gekozen het aantal deelnemers te beperken. De verschillende onderdelen komen op meerdere tijdstippen aan bod deze dag. Je hoeft dus niks te missen. Schrijf je snel in om daar zeker van te zijn!

 • Aanmeldproces STEVIG
  De derdelijns ambulante en poliklinische behandeling heeft een aantal inclusiecriteria. De Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) die direct vanaf de aanmeldprocedure betrokken is. In een interactieve presentatie kom je er alles over te weten.

 • Beeldende therapie
  Het werken met creatieve materialen en technieken maakt je kwaliteiten en valkuilen zichtbaar, tastbaar en concreet. Ontdek zelf aan de hand van een beeldende opdracht welke patronen zichtbaar worden in denken, voelen en handelen.
  (max. 8 personen p/workshop)

 • Dramatherapie
  Deze vaktherapie sluit goed aan bij de LVB-doelgroep. Er wordt non-verbaal gewerkt, door in beweging te komen. Een ‘alsof-situatie’ biedt de uitgelezen kans te experimenteren met nieuw gedrag en nieuwe rollen. Op een veilige manier. Ervaar hoe we complexe hulpvragen behandelen door gebruik van theater- en expressie-technieken.
  (max. 8 personen p/workshop)

 • Muziektherapie
  Muziektherapie kan als uitlaatklep dienen. En om gehoor te geven aan emoties en gevoelens. Wil je weten hoe wij dit toepassen terwijl we aansluiting vinden bij de soms ingewikkelde belevingswereld van onze doelgroep?
  (max. 8 personen p/workshop)

 • Psychomotorische therapie (PMT)
  Psychomotorische Therapie (PMT) is het lijfelijk ervaren van eigen gedrag. Tijdens deze workshop word je meegenomen in deze ervaringsgerichte therapievorm. Aan de hand van verschillende werkvormen ervaar je ín het moment bepaald gedrag. Durf je het aan?
  (max. 8 personen p/workshop)

 • Sociotherapie
  Aansluiten, spiegelen, bewustwording van gevoel en/of gedrag, een passende oplossing zoeken. Mét en vóór de cliënt. Maar er zijn veel meer aandachtspunten voor de sociotherapeut, samen met de cliënt. In een interactieve werkvorm kom je uitdagingen en successen tegen die bij de dagelijkse praktijk horen.

 • Trauma-behandeling
  PTSS komt veel voor bij mensen met een LVB. Veel vaker dan bij mensen zonder een LVB. En veel vaker dan (h)erkend wordt. Daarom bieden wij deze mensen traumabehandeling op maat. We leggen uit hoe en welke vormen van traumabehandeling wij bieden.

 • Verslavingsbehandeling
  Binnen STEVIG bieden wij verschillende vormen van verslavingsbehandeling. Zowel klinisch als ambulant. Maar zeker ook in samenwerking met andere partijen. Wil je hier alles over weten? Schrijf je dan ook in voor deze workshop.

Locatie

STEVIG, Blerick (Venlo)
Drie Decembersingel 48 C
5921 AC Blerick (Venlo)

polikliniekblerick@stevig.nl | 088 - 75 44 600