Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Stevig Header Actueel

STEVIG bereidt cliënten voor op de coronavaccinatie

We bereiden cliënten voor op de coronavaccinatie. Alle cliënten van STEVIG ontvangen eind volgende week een brief met informatie over het vaccineren. Cliënten die klinisch behandeld worden zullen bij STEVIG gevaccineerd worden. Cliënten die ambulant behandeld worden kunnen contact opnemen met hun huisarts.

Wanneer kunnen we starten en met welk vaccin?

In de afgelopen twee weken hebben wij te maken gehad met wijzingen in beleid en vaccinatiestrategie. Volgens de laatste informatie van de overheid krijgen instellingen binnen de gehandicaptenzorg waarschijnlijk vanaf 25 januari de beschikking over het BioNTech/Pfizer vaccin. Of STEVIG de vaccins dan ook direct krijgt voor álle cliënten die toestemming hebben gegeven, is nog onduidelijk. Duidelijk mag zijn dat wij ons samen met Dichterbij voorbereiden op 25 januari als startdatum.

VGN organiseert webinar voor vraag en antwoord over de coronavaccinatie

Ouders, verwanten en mensen met een beperking hebben nog veel vragen over de coronavaccinatie. Daarom organiseert de VGN in samenwerking met KansPlus en de LFB een webinar op dinsdag 19 januari van 10.30-12.00 uur. Dagvoorzitter Gijs Wanders zal de bijeenkomst leiden.
Heb je vragen, wil je je aanmelden of wil je meer weten? Ga naar de website
van de VGN.
Ben je niet in de gelegenheid om deel te nemen? Geen probleem: de webinars worden opgenomen en kunnen op een later moment teruggekeken worden.

Vragen en antwoorden voor cliënten en verwanten

We kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn. Veelgestelde vragen vind je op de website van Dichterbij. Op basis van nieuwe informatie en inzichten wijzigen de antwoorden soms. Goed om dus regelmatig even te kijken. Heb je een vraag die er niet tussen staat? Stuur dan een mail naar vaccineren@dichterbij.nl.