Naar inhoud

Ervaringsdeskundigen voeren sollicitatiegesprekken met directeuren en managers

Ga je bij STEVIG aan de slag? Dan kun je zomaar Marleen of Anneke voor je krijgen tijdens het sollicitatiegesprek. De twee ervaringsdeskundigen nemen regelmatig zitting in de selectieprocedures voor zorgmedewerkers, directeuren en managers.

“Heel logisch eigenlijk”, vinden Marleen en Anneke. “Je hebt wetenschappelijke kennis, je hebt professionele kennis én je hebt kennis opgedaan uit ervaring. Die drie samen maken het plaatje compleet.”

Voorkeursfoto groot
Anneke

Onlangs maakte Marleen deel uit van de sollicitatieprocedure voor de nieuwe directeur van STEVIG (onderdeel van Dichterbij). “Nee, dat vind ik niet spannend. Ook bij een directeur kijk ik vooral naar de persoon”, vertelt ze. “Ik heb onder andere gevraagd of hij ervaringsdeskundigheid belangrijk vindt, waarom hij directeur van STEVIG wil worden en of het een open persoon is. Op die laatste vraag zei hij dat hij altijd zijn deur open laat en iedereen welkom is.”

Ook Anneke is al regelmatig aanwezig geweest bij sollicitatiegesprekken. “Soms kijken mensen wel vreemd op. Vooral huisartsen in opleiding zijn vaak verrast dat we zelf kunnen vertellen hoe we ergens over denken. Ik vind het belangrijk dat er met mij gepraat wordt en niet over mij.”

Elke ervaringsdeskundige heeft een eigen coach. Het team van Dichterbij én STEVIG bestaat uit 12 personen. Het werk is divers. Ze willen er ook vooral zijn voor de cliënten van Dichterbij en STEVIG. “Medewerkers kunnen goede zorg en ondersteuning bieden, maar wij weten écht hoe het voelt om cliënt te zijn”, besluit Marleen.

Meer informatie

Wil jij graag de talenten en kwaliteiten van ervaringsdeskundigen benutten, neem dan contact op met Marion Blom, coördinator ervaringsdeskundigen via 06-2233 4128.