Naar inhoud
Stevig Header Actueel

De Schakel Sittard in april van start: samenwerking STEVIG en de Rooyse Wissel

We gaan in Sittard forensisch begeleid en beschermd wonen aanbieden. Cliënten met een lichte verstandelijke beperking die (nog) niet zelfstandig kunnen wonen gaan dat leren.

De doelgroep heeft naast een lager IQ ook bijkomende psychiatrische en/of gedragsproblemen en een strafrechtelijke titel. Ze zitten in de laatste fase van hun terugkeer naar de maatschappij. Ze hebben in deze fase wel nog begeleiding nodig. De Schakel is een gezamenlijk initiatief van STEVIG en de Rooyse Wissel. Door deze samenwerking wordt de jarenlange en breed gewaardeerde kennis en expertise op het gebied van resocialisatie, risicomanagement, begeleiding en behandeling van cliënten met een verstandelijke beperking gebundeld.

Verbouwing

Eind vorig jaar zijn de eerste verbouwwerkzaamheden gestart aan het oude pand aan de Rijksweg-Zuid. Het pand wordt geschikt gemaakt voor onze cliënten en medewerkers. De werkzaamheden zijn nog in volle gang. Het pand heeft o.a. deels een nieuw dak gekregen en enkele vloeren worden vervangen. Hiernaast een kleine impressie van de werkzaamheden.

Schermafbeelding 2021 02 24 om 09 07 49

Eerste cliënten

We verwachten dat vanaf april de eerste cliënten gaan wonen in het pand. Er komen stapsgewijs meer cliënten bij tot een maximum van 15. Het team dat in Sittard gaat werken wordt nu al ingewerkt op onze locatie in Oostrum. Ook daar hebben we een aantal woningen van de Schakel. De medewerkers draaien diensten en volgen extra opleidingen.

Dagbesteding

Omdat wij het belangrijk vinden dat onze cliënten een zinvolle dagbesteding hebben leggen wij nu alvast contacten om dit tijdig georganiseerd te hebben.