Naar inhoud

"Dankzij mijn therapie bij STEVIG weet ik mijn weg te vinden"

Onlangs ontvingen we berichtje van een van onze cliënten. Het raakt ons enerzijds omdat het aangeeft hoe moeilijk onze cliënten het hebben voordat ze bij ons behandeling vinden. Anderzijds doet het ons veel omdat deze cliënte in eigen woorden beschrijft hoe STEVIG heeft bijgedragen grip op haar leven te krijgen. We hebben gevraagd of we deze boodschap mogen delen. De cliënte is akkoord mits we haar naam niet blootgeven. Hieronder lees je haar schrijven, met als afzender dus niet haar echte naam.

Verhaal van Nadia anders dan meyers 9 Frtw O5i3 Gc unspl

“Veel verdriet, veel vragen. Niet weten hoe ik dingen moest doen of moest aanpakken. Ik liep echt vast. Dat kostte mij heel veel energie. Daarom moest ik bijvoorbeeld bijna iedere middag op de bank bijslapen. Ik zat ook heel hoog in mijn emotie. Ik had geen idee wat er met mij aan de hand was.Zo kwam ik een paar jaar geleden bij STEVIG terecht.

Vandaag de dag kan ik zeggen dat ik echt gegroeid ben. Ik voel me meer ontspannen en ik weet wat er aan de hand is. Ik heb geleerd ermee om te gaan. Ik weet precies wat wel en niet lukt. En inmiddels ben ik moeder van twee kleine kinderen, dus de energie kan ik goed gebruiken!

Dankzij mijn therapie bij STEVIG weet ik mijn weg te vinden. Ook weet ik hoe ik in elkaar steek. Ik ben goed zoals ik ben. Ik ben alleen een beetje anders. En met anders weet ik nu zelf om te gaan.

Dank je wel en groetjes, Nadia”

STEVIG is er voor mensen met een, voor het 18de levensjaar ontstane, licht verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische- en/of gedragsproblemen. Onze cliënten hebben vaak niet de juiste zorg kunnen vinden, omdat zij zowel bij de verstandelijke gehandicaptenzorg, de verslavingszorg als de geestelijke gezondheidszorg niet op hun plek zijn.
Meer over ons