Naar inhoud
Bloemenheader

Hartverwarmende acties in de spotlights #WijZijnSTEVIG

Wat een mooie initiatieven zien we voorbij komen! Van cliënten, medewerkers, verwanten en anderen uit ons netwerk. In deze tijd kunnen we allemaal wel wat positiviteit gebruiken. Laten we elkaar steunen, waarderen en inspireren. Daarom delen we deze initiatieven op deze pagina. Samen staan we sterk in deze uitzonderlijke tijd. #WijZijnSTEVIG

Schermafbeelding 2020 04 28 om 10 56 30

Friet met woningsdag

Dinsdag 28 april 2020 | Op Woningsdag stond er een lekker frietje klaar voor de cliënten op het terrein in Oostrum. We hebben er toch een klein feestje van kunnen maken! #WijZijnSTEVIG

Wie steek jij een hart onder de riem op ons online prikbord?

Zaterdag 11 april 2020 | Binnen STEVIG en Dichterbij treffen we ongekende maatregelen. Dat is aanpassen voor medewerkers en cliënten. Maar we doen dat nog steeds met net zoveel passie als eerder, alleen….dan net anders. Dat is niet vanzelfsprekend, dat is bijzonder om te zien en mag gezegd worden. Om je boodschap kwijt te kunnen is er een prikbord op de website van Dichterbij en STEVIG geplaatst. Steek een cliënt, een verwant, een medewerker of je collega’s een hart onder de riem. Plaats je berichtje op het prikbord. Dat levert vast een glimlach op! #WijZijnDichterbij #WijZijnSTEVIG

Prikbord
Paasactie

Een heerlijke paastraktatie

Vrijdag 10 april - 12.11 uur | Ook tijdens de coronacrisis gaat Pasen natuurlijk gewoon door. Voor de paashaas een extra reden om alle zorgmedewerkers en cliënten te verrassen met een heerlijke en welverdiende paastraktatie. Zij hebben een heerlijk zakje paaseieren ontvangen met een speciale boodschap. Een momentje van waardering in deze hectische tijd!

#WijZijnSTEVIG #Pasen #samensterk #waardering #welverdiend

Beweegboek: bewegen met plezier

Woensdag 8 april 2020 | Bewegen is belangrijk. Zeker nu, in deze tijd. Bij Dichterbij zijn diverse beweegcoaches actief om beweging te stimuleren. Die werken samen met andere beweegcoaches uit de regio, bijvoorbeeld met Ilvy Sanders, beweegcoach Sport aan de Maas. Zij ontwikkelde een Beweegboek voor mensen met een beperking. Het boek zit vol laagdrempelige spellen die met weinig materiaal toch erg leuk zijn om te doen. Je kunt het zo makkelijk en zo moeilijk maken als je wilt, dus iedereen kan meedoen! Ideeën nodig voor leuke beweegspellen?
Maak snel gebruik van het Beweegboek.

#WijZijnSTEVIG #lekkerinjevel #beweegboek #gezondheid #voorjongenoud

De vrijetijdsbox om verveling tegen te gaan

Vrijdag 3 april 2020 | Nu de dagbestedingen (grotendeels) gesloten zijn, er geen bezoek meer langs mag komen en we niet weten hoelang de coronacrisis nog gaat duren is de kans op verveling groter. Om de verveling tegen te gaan, hebben cliënten en collega’s van dagbesteding Het Kruispunt een creatieve oplossing bedacht: de vrijetijdsbox. De box wordt iedere week gevuld met allerlei leuke activiteiten die je kunt doen in je vrije tijd. Van knutselen en bakken tot aan samen een spel spelen. Ook zit er in iedere box een notitieboekje waar je ideeën kunt opschrijven voor de volgende box. Wat een creatieve oplossing!

#WijZijnSTEVIG #vrijetijd #activiteiten #creatief

Be5d0a59 49ec 4045 90ad 379620d2abc1
Glazenplaat centralisten

Veiligheid op één bij opleiden centralisten

Woensdag 1 april 2020 | We doen er alles aan om de vragen, die komen van de zorglocaties, tijdig te kunnen blijven beantwoorden. Zodat de cliënt de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Om bij verhoogde uitval van medewerkers in het bestaande team het werk op te kunnen vangen, leiden we nu 10 extra centralisten op. Zij kunnen achter de geplaatste glazenplaat veilig meekijken met een ervaren centralist. De 10 nieuwe centralisten zijn medewerkers van Dichterbij.
#WijZijnDichterbij #WijZijnSTEVIG #samensterk #corona

Radio Beeldkracht, pure entertainment!

Maandag 30 maart - 17.00 uur | Wil je een verzoekplaatje aanvragen, luisteren naar lekkere muziek of weten hoe anderen hun tijd doorbrengen in deze hectische en onzekere tijd? Luister dan iedere maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag tussen 12.00 uur en 16.00 uur live naar radio Beeldkracht. Pure entertainment voor iedereen! Je kunt meeluisteren via www.beeldkrachtuden.nl door op de link radio te klikken. Plaatje aanvragen? Geef het door aan Beeldkracht Uden via:beeldkracht@dichterbij.nl / 06-29239289 
#WijZijnSTEVIG #WijzijnDichterbij #beeldkracht #entertainment

IMG 0802 3
F9e338e0 af89 4096 96bf 9c84f07422c0

Face-to-face gesprekken kunnen doorgaan dankzij glazenwand

Maandag 30 maart - 14.30 uur | Op de deeltijdlocatie in Heerlen is face-to-face contact mogelijk als de regiebehandelaar dit noodzakelijk acht. Dit kan dankzij een glazenwand. Er is in een grote ruimte een glazenwand geplaatst. De medewerker gaat via de ene deur naar binnen en de cliënt door de andere. De medewerker heeft alles bij de hand om de cliënt de hulp te bieden die hij of zij nodig heeft. We kijken natuurlijk hoe dit ook toepasbaar gemaakt kan worden voor de andere deeltijdlocaties. Wat een inspirerend initiatief!

Een tekening voor opa

Zondag 29 maart - 14.40 uur | Ook kleinkinderen denken aan hun opa's en oma's in de zorg. Een tekening van Tijn voor zijn opa en zijn collega's. Daar word je toch blij van!

27a1dd72 c84c 4c2a a298 b2228aca4c15

Logopediste maakt hartverwarmend nummer 'Gescheiden door het vensterglas'

Zondag 29 maart - 14.28 uur | Babs Hilliger is naast logopediste bij Dichterbij ook zangcoach. In het lied ‘Gescheiden door het vensterglas’ zingt ze over de heftige periode waar we met z’n allen in zitten. Een diepe buiging maakt ze voor de zorg. Wij maken een diepe buiging voor haar talent!

De Ronde Tafel Limburg zet STEVIG in de bloemetjes

Dinsdag 24 maart 15.00 uur | De Ronde Tafel Limburg in Venray heeft boeketten ontvangen van de
veiling voor zorgmedewerkers. Wij hebben er 75 gekregen voor onze
medewerkers. Wat een welkome en kleurrijke verrassing!

Bloemenheader
Spandoek

Bedankt voor de support!

Maandag 23 maart 15.30 uur | We werden verrast met dit spandoek In Oostrum! We weten niet wie dit voor ons opgehangen heeft maar natuurlijk...bedankt!

Bericht van Beau

Beau van Erven Dorens heeft een boodschap voor ons allemaal! Bekijk hem hier.

Beau
Tasjes

Een hart onder de riem!

Voor onze medewerkers en cliënten een 'hart onder de riem'. Een tasje gevuld met mandarijnen en paaseitjes.