Naar inhoud
Schermafbeelding 2019 06 30 Om 21 07 46

Wij maken elk gevoel van onveiligheid bespreekbaar binnen STEVIG.

‘Veiligheid gaat bij ons niet alleen over de fysieke veiligheid maar veiligheid zit vooral in hoe open zijn we naar elkaar hoe de veiligheid persoonlijk door jou ervaren wordt.‘

Directeur Harm Wijgergangs vertelt in het filmpje van De VeiligPlus-aanpak over hoe hij tegen de veiligheid binnen STEVIG aankijkt. Als je een veilig klimaat wilt, waarbinnen gehandeld wordt, is het nodig hier openheid en transparantie aan te geven.

Teams aan de slag

Sinds september 2018 zijn er verschillende teams aan de slag gegaan met de VeiligPlus-aanpak. Het ene team pakt het heel makkelijk op, voor de ander is het nog zoeken. Projectleider Gerard van Donzel gaat met de teams in gesprek en stelt onderwerpen zoals ‘het nut van incidenten melden’ en ‘wat weten wij van elkaar’ aan de kaak. Dat het normaal is om het gesprek open en transparant aan te gaan over persoonlijke veiligheid heeft tijd nodig. Het doel is dat het bespreekbaar maken van de persoonlijke veiligheid uiteindelijk in de genen komt van medewerkers en de gesprekken als vanzelfsprekend gevoerd worden.

Uitrollen

Er is inmiddels interesse getoond door ambulante teams en Regio Zuid van Dichterbij. Gerard van Donzel gaat binnenkort met de managers en DVC-ers van deze teams in gesprek en onderzoekt dan wat de VeiligPlus-aanpak voor hen kan betekenen.