Naar inhoud
Harm 1920x1080 a SMALL

Vertrekkend directeur Harm Wijgergangs: "Het ga jullie goed!"

Directeur Harm Wijgergangs neemt vandaag afscheid van STEVIG, onderdeel van Dichterbij. Ruim 10 jaar hebben we mogen leren van een bestuurder met een heldere visie, enorm veel expertise en bij wie de menselijke maat altijd voorop wordt gesteld. Binnenkort mag Via Jeugd, een jeugdzorgplus organisatie in Zuid-Limburg, de warme betrokkenheid van Harm ervaren.

Het ga jullie goed!

Harm: "Met een telefoontje van Jan van de Kruis in de zomer van 2011 startte mijn carrière bij Dichterbij als interim directeur in Venray en daarna mocht ik samen met Arne Ehlhardt Dichterbij constructief ontregelen in “Samen kom je Dichterbij”. In januari 2013 heb ik zelf mijn vinger opgestoken toen bij STEVIG de inspectie zorgen had. In 2016 kwam daar de Zorgcentrale bij.

Harm 570x350 LARGE

Geen sinecure

Vandaag neem ik afscheid met een diepe buiging en een dank je wel. Dank je wel aan alle collega’s van Dichterbij voor alles waarvan ik van jullie heb mogen leren, van mijn fouten en van wat werkt. Diep respect heb ik voor alle medewerkers die dagelijks hun vakmanschap en zichzelf inzetten om kwetsbare mensen stap voor stap weer grip te geven op hun leven, ook met zorg op afstand. Ik heb ervaren dat dit geen sinecure is.
Jullie verdienen lof, maar bovenal zorg en aandacht en een omgeving waarin het veilig is om je werk te kunnen doen, om dit samen te doen. Want ook al hebben we opleidingen, methodieken, programma’s, wetten, regels en protocollen, het gaat er in de kern uiteindelijk om hoe jij als medemens je laat spiegelen aan de cliënt, patiënt of collega. Vakmanschap dus.
Ik ben super blij dat het ons samen gelukt is de context zo te maken, dat dit veilig kan en met veel kwaliteit, met als resultaat een gezonde bedrijfsvoering. Dank jullie wel!

Signatuur STEVIG

De eigen signatuur en open cultuur bij STEVIG heeft ons veel gebracht. We zijn kritisch, willen patronen doorbreken, zijn aanspreekbaar, maar kennen ook onze grenzen. Met dat als basis is het mooi dat er nog veel te doen en te leren is en
de ambities groot zijn. Alle vertrouwen!

Het ga jullie goed!!" - Harm Wijgergangs