Naar inhoud
ESTD publiceert Kim Tukker 6

European Society for Trauma and Dissociation publiceert artikel Kim Tukker

Vorige week publiceerde de internationale vereniging European Society for Trauma and Dissociation een Engelse vertaling van een artikel van de hand van onze collega Kim Tukker. Kim is werkzaam als geregistreerd vaktherapeut beeldend binnen onze polikliniek Tilburg. Amper een jaar geleden zag ze haar beschrijvende stuk rond vroegkinderlijke chronische traumatisering en vaktherapie beeldend al uitgegeven in het GGZ Vaktijdschrift. Nu neemt haar op eigen titel geschreven stuk een welverdiende internationale vlucht.

In haar Nederlandstalige ‘Over bestaansrecht ervaren en heel worden’ kijkt Kim met de bril van de beeldende vaktherapeut naar de behandeling van mensen die te maken hebben gehad met vroegkinderlijk en chronische traumatisering (VCT).

In haar recente Engelse publicatie ‘On being alive and becoming whole (again)’ heeft ze haar ervaring opgeschreven voor een breder Engelstalig publiek. In het stuk wordt op een beschrijvende en licht filosofische manier gekeken.

Al 15 jaar is Kim Tukker (foto) werkzaam als vaktherapeut beeldend. Ze werkt onder andere met mensen met een lichte verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische en/of gedragsproblematiek. Vanaf haar opleiding al heeft Kim veel aandacht besteed aan trauma in relatie tot (het herstel van) de verbinding met de binnen- en buitenwereld van haar cliënten.
-tekst gaat verdere onder de foto-

ESTD publiceert Kim Tukker 3
ESTD publiceert Kim Tukker 1

Nieuwsgierig naar de artikelen?

De artikelen van Kim Tukker 'Over bestaansrecht ervaren en heel worden' en het onlangs verschenen 'On being alive and becoming whole (again)' vind je via de buttons hieronder:

Over bestaansrecht ervaren en heel worden
GGZ Vaktijdschrift
(december '21)
Lees hier
On being alive and becoming whole (again)
European Society for Trauma and Dissociation
(november '22)
Lees hier

European Society for Trauma and Dissociation

European Society for Trauma and Dissociation (ESTD) is een internationale vereniging voor clinici, academici en onderzoekers met een professionele interesse op het gebied van complex trauma, dissociatie en alle aandoeningen die verband houden met chronische traumatisering.
www.estd.org