Naar inhoud
Foto de Baersdonck

GEANNULEERD | Tafelgesprek over de successen en valkuilen bij het ontstaan van De Baersdonck

Een fijne plek om te wonen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Middenin de maatschappij. Dat is De Baersdonck in Grubbenvorst. Maar hoe zorg je ervoor dat zo’n initiatief slaagt? Daarover wordt gesproken tijdens het tafelgesprek op donderdag 25 november. Je kunt het online volgen.

De bewoners van De Baersdonck hebben in het verleden problemen gehad. Hiervoor hebben ze met succes een behandeling afgerond. Toen ze toe waren om terug te keren naar de maatschappij, kregen ze de kans om bij in Grubbenvorst te gaan wonen. Voor buurtbewoners aanvankelijk best spannend.

Woon-werkgeluk en lage zorgkosten

Inmiddels is het gelukt om de bewoners op een fijne manier te laten integreren in het dorp. De bewoners werken er bij lokale ondernemers. Andersom dragen buren hun steentje bij als vrijwilliger bij De Baersdonck. Resultaat: Gelukkige bewoners én een gemeenschap waar bewoners echt onderdeel van zijn. Maar ook werkgeluk en lagere zorgkosten.

Tafelgesprek

Hoe zorg je ervoor dat een initiatief zoals dat van de Baersdonck slaagt? Daarover wordt gesproken tijdens het tafelgesprek op donderdag 25 november. Bestuurders van de VWS, VGZ, en Dichterbij zijn aanwezig. Maar ook medewerkers van de werkvloer, buurtbewoners en natuurlijk de bewoners zelf!

Aanmelden

Je kunt het tafelgesprek online volgen.