Naar inhoud
WAUW FB omslag

Nagenieten van WAUW festival: kijk het sfeerverslag!

WAUW, wat was het een feest. Alweer bijna een week geleden vond WAUW festival plaats. Ruim 5000 feestgangers kwamen zaterdag 26 september digitaal bij elkaar. Wil je nog even nagenieten? Bekijk de video met daarin alle hoogtepunten!

Sfeerverslag

Tijdens WAUW festival kon iedereen van 10.00 tot 17.00 uur het festival bekijken en meedoen. Gert Dozeman, een van de initiatiefnemers en presentator, vertelt : “Het festival was coronaproof, de video’s werden vooraf opgenomen”. Op de dag zelf werd het programma live aan elkaar gepraat. Deelnemers thuis (veelal in de woningen van Dichterbij en STEVIG) konden foto’s en berichtjes insturen. Die werden in het programma uitgezonden. “Zo konden we op een veilige manier een live element in het festival brengen. We ontvingen honderden berichten en foto’s, superleuk om te zien hoe mensen thuis het festival beleefden!”

Je cookie instellingen blokkeren YouTube.
Pas je instellingen aan om gebruik te maken van YouTube.

De aanleiding

Cliënten, familieleden, medewerkers en vrijwilligers van Dichterbij en STEVIG hebben in de eerste coronagolf een moeilijke tijd gehad. Dagbesteding en werk gingen niet door, familie en vrienden mochten niet op bezoek komen, mensen waren bang. “Maar er is ook veel creativiteit bij onze collega’s losgekomen om cliënten toch een fijne dag te bezorgen”, vertelt Gert. “Een van de ideeën was WAUW festival: een moment om elkaar weer online te ontmoeten en samen op een veilige manier feest te vieren. En met zo’n 5000 enthousiaste festivalgangers, is dat doel absoluut bereikt. Het heeft de verwachtingen overtroffen!”

Een divers programma

Tijdens het festival kregen de talenten van cliënten, familieleden, vrijwilligers, verwanten en medewerkers letterlijk een podium. Daarnaast waren er extra activiteiten voor thuis. Van bakken en knutselen tot  dansen en muziek maken. Voor elke doelgroep - van lichtverstandelijk beperkt tot ernstig meervoudig beperkt - was er wat te beleven. Zelfs voor mensen met een ernstige meervoudige beperking, waren er prikkelarme belevingsactiviteiten.

Volgend jaar

“We heb al veel verzoeken binnen voor een volgende editie. Het zou heel gaaf zijn als we hier een terugkerend evenement van kunnen maken. De onderlinge verbinding die zo’n festival aanwakkert, is onbetaalbaar!”, besluit een enthousiaste Gert.

Vragenlijst

Heb jij ook gekeken naar WAUW festival? We zijn heel benieuwd wat je ervan vond. Laat je dat weten via onze vragenlijst? Je vindt die op www.wauwfestival.nl/jouw-mening. Ook als je niet of kort hebt gekeken, horen we graag je mening.

Je kunt leuke prijzen winnen!