Naar inhoud
Hero Stevig
We zijn op zoek naar Leerlingen Begeleider Behandeling binnen behandelunits Plein 8 en Plein 9 van STEVIG, locatie Oostrum.

Wil je Begeleider Behandeling worden en direct aan de slag? Volg dan een BBL-opleiding niveau 4 of hbo duaal opleiding bij Dichterbij/STEVIG waarin je leren en werken combineert. Niet alleen leren op school, maar praktijkgericht mét bijpassend salaris!
Jouw persoonlijke benadering en oog voor de behoeften van anderen maken je bijzonder, ook in complexe situaties. Net als jij denken wij in mogelijkheden en intrinsieke motivatie. Dat merken cliënten in alles wat we doen en daarom zijn we op zoek naar jou.

Leerling Begeleider Behandeling binnen STEVIG

STEVIG, Wanssumseweg 14, 5907 EA Oostrum
27-32 uur per week
MBO (niveau 4) of HBO
02-12-2019
   

Wat ga je doen?

Samen met je collega’s:

 • werk je in een meer of minder gesloten (forensisch) behandelkader
 • mag je als Leerling Begeleider Behandeling het vak al werkende leren
 • leer je interventies, observaties en risicomanagement uit te voeren ten behoeve van de individuele behandeling van cliënten
 • ga je leren om nauw samen te werken in een multidisciplinair team om adequaat in te spelen op de complexiteit van de telkens wisselende cliëntenpopulatie en de te leveren zorg, waarbij sprake is van een grote mate van onvoorspelbaarheid

Afhankelijk van de opleiding duurt het BBL-traject 2, 3 of 4 jaar. Je gaat 1 dag in de week naar school en werkt daarnaast minimaal 24 uur. De werkbegeleider en het team waarin je werkt, ondersteunen je bij het leren van vaardigheden. Je krijgt een inwerkprogramma en samen met jouw werkbegeleider en de praktijkopleider bespreek je regelmatig de voortgang.

Zo werken wij

Je werkt bij STEVIG nauw samen met de cliënt, zijn omgeving en je collega’s. Je collega’s zijn begeleiders, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, vaktherapeuten, psychologen en psychiaters. Je kijkt naar de cliënt en zijn omgeving, wat heeft hij nodig om zich beter te voelen? STEVIG daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Met wie ga je dat doen?

Bij STEVIG behandelen we mensen op het snijvlak van de Verstandelijke Gehandicaptenzorg (VG), Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en Forensische zorg (Veiligheid en Justitie). We bieden maatwerk in de behandeling, zodat onze cliënten weer grip op hun leven krijgen en een plek vinden in de maatschappij. Je werkt bij STEVIG nauw samen met de cliënt, zijn omgeving en je collega’s. Je collega’s zijn begeleiders, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, vaktherapeuten, psychologen en psychiaters. Je kijkt naar de cliënt en zijn omgeving, wat heeft hij nodig om zich beter te voelen? STEVIG daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Je collega's zijn allen begeleiders behandeling.

Waar ga je dat doen?

Jouw werkzaamheden vinden plaats bij STEVIG op de Wanssumseweg 14 in Oostrum, op de locaties Plein 8 en Plein 9

Dit ben jij

 • Je bent een krachtig persoon met ervaring op het gebied van zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in de GGZ en/of justitie.
 • Je bent in het bezit van een diploma van een zorg gerelateerde opleiding niveau 3 of 4
 • Je bent in staat om in een meer of minder gesloten setting te werken
 • Je hebt hart voor onze cliënten, denkt en handelt in hun belang en vertaalt hun wensen en behoeften in concrete mogelijkheden
 • Je wil een mbo-4 of hbo-leertraject gaan volgen (BBL of duaal)
 • Je bent bereid om onregelmatige uren te werken Het werken met onze cliënten is niet altijd gemakkelijk, mede daarom vragen we van jou:
 • veerkracht en ook buigzaamheid
 • doorzettingsvermogen en ook snel kunnen schakelen
 • feedback geven en ook kunnen ontvangen en een flinke dosis relativeringsvermogen

Jouw echtheid is een fundamentele basiskracht. Hieruit kan respect, vertrouwen en veiligheid groeien. Onze cliënten zijn emotioneel kwetsbaar. We hechten daarom veel waarde aan openheid, veiligheid, respect en vertrouwen. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Dit krijg je ervoor terug

 • Een salaris conform CAO-Gehandicaptenzorg op basis van een 36-urige werkweek; dit betreft een leerling salaris
 • Een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op verlenging van deze Leerarbeidsovereenkomst
 • Een bijzondere baan waar je echt wat kunt betekenen voor mensen en hun toekomst
 • Hele fijne en leuke collega’s op een werkplek waar je je mag ontwikkelen en waar gekeken wordt naar je talenten
 • Een sfeer waarin eigen initiatief en creativiteit worden gewaardeerd
 • Je krijgt een uitgebreide inwerkperiode. Er is veel aandacht voor je landing in de organisatie

Meer weten? Of solliciteren?


Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Ans van den Berg, Praktijkopleider van STEVIG via telefoonnummer 06-51271026. Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau van Dichterbij.