Naar inhoud
De Borg Stevig 043
Cliënten helpen leren vallen en weer opstaan, zonder ze ooit te laten vallen.

Sociotherapeutisch medewerker De Schakel Sittard

Vast contract
De Schakel in Sittard
28-36 uur per week
MBO (niveau 4)
FWG 45
03-07-2023

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Nieuwsgierig?

STEVIG en de Rooyse Wissel werken samen op de locaties De Schakel (wonen & begeleiden in Sittard en Oostrum).

Hier worden cliënten begeleid naar een verantwoorde en veilige terugkeer in de samenleving. Het belang van cliënten staat altijd voorop.

Vallen en opstaan kunnen daarbij hand in hand gaan met elkaar. Het gaat erom dat cliënten valkuilen zelf herkennen om ze vervolgens te kunnen vermijden.

Wat ga je doen?

Als sociotherapeutisch medewerker bij De Schakel in Sittard werk jij samen met je collega’s intensief aan de behandeling van cliënten met complexe gedragsproblematiek. Dit binnen een 24-uurs kader. Je werkt aan individuele behandeldoelen, je werkt samen met ketenpartners en handelt methodisch en resultaatgericht. Dit ga jij doen in een uniek samenwerkingsverband tussen STEVIG, specialistische zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische- en/of gedragsproblemen, en de Rooyse Wissel, aanbieder van forensische zorg.

 • Wil jij cliënten ondersteunen bij het behalen van hun doelen?
 • Ben jij een echte teamplayer?

Wat ga je als sociotherapeutisch medewerker nog meer doen bij De Schakel doen?

 • Begeleiden van cliënten met complexe gedragsproblematiek;
 • Bijdragen aan de totstandkoming van onderdelen van het behandelplan;
 • Samenwerken met externe ketenpartners zoals de reclassering;
 • Desgewenst deelnemen aan werkgroepen en commissies;
 • Bijdrage leveren aan een gezond en veilig leefklimaat;
 • Zowel individueel- als groepsgericht werken aan een professionele werkrelatie.

Zo werken wij

Bij STEVIG werken gedreven professionals. Vakmanschap, sfeer, collegialiteit en de wens om te leren staan bij ons centraal. En kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit. Wat heeft iemand nodig om zich beter te voelen? STEVIG daagt niet alleen cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Je krijgt de ruimte om te pionieren, te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen.

We werken binnen de behandelsetting nauw samen met de cliënt en zijn omgeving.

Bij de Rooyse Wissel behandelen en verplegen we patiënten met ernstige psychiatrische problematieken. Dat doen we op basis van wederzijds vertrouwen. We hanteren een open manier van werken die ertoe bijdraagt dat patiënten op een veilige en verantwoorde manier kunnen terugkeren in de samenleving. Daarbij kiezen we niet altijd voor de gebaande paden, maar tonen we lef op onverwachte momenten. Altijd met respect voor patiënt, medewerker en externe partners. Samen kunnen we ons doel bereiken: een maatschappij die veiliger is.

Met wie ga je dat doen?

De Schakel is een instelling voor begeleid en beschermd wonen en een gezamenlijk initiatief van STEVIG en de Rooyse Wissel.

Door de samenwerking met de Rooyse Wissel wordt de gezamenlijke kennis en expertise op het gebied van resocialisatie, risicomanagement en behandeling van cliënten met een verstandelijke beperking gebundeld. Cliënten die in De Schakel verblijven, functioneren op licht verstandelijk beperkt niveau. Daarnaast is er sprake van bijkomende complexe psychiatrische en/of gedragsproblematiek, binnen het kader van een justitiële straf of maatregel. Er is sprake van aantoonbaar verhoogd risicovol gedrag als forensische behandeling en begeleiding uitblijven.

Waar ga je dat doen?

Op onze locatie in Sittard bij jij van harte welkom.

Dit ben jij

 • Afgeronde mbo niveau 4 opleiding in de hulpverlening (MZ, Verpleegkunde of een variant van deze opleidingen);
 • Bij voorkeur kennis van en/of ervaring met cliënten met een verstandelijke beperking;
 • Liefst ervaring binnen het forensische werkveld;
 • Je handelt methodisch en resultaatgericht en bent een echte teamspeler;
 • Vermogen om duidelijkheid en structuur te bieden;
 • Bereidheid tot werken in onregelmatige diensten/nachtdiensten.

Dit krijg je ervoor terug

Bij ons maken de cliënten stappen, maar jij ook! STEVIG en de Rooyse Wissel investeren namelijk in jouw persoonlijke ontwikkeling en bieden volop trainingen en opleidingsmogelijkheden. Daarnaast bieden wij:

 • Vast contract (28 - 36 uur);
 • Je wordt gedetacheerd naar de Rooyse Wissel;
 • Je ontvang 0,21 per kilometer woon-werk verkeer en krijgt een interessante forensische bonus conform arbeidsvoorwaarden van de Rooyse Wissel;
 • Inschaling FWG 45 (cao Gehandicaptenzorg), met een minimum van € 2.605,00 en maximum van € 3.640,00 bruto per maand, gebaseerd op een 36 urige werkweek;
 • Jaarlijks een teamuitje, want medewerkers die op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen en waar veiligheid voorop staat vinden we belangrijk.
CAO gehandicaptenzorg

Meer weten? Of solliciteren?


Solliciteer!
Doe dit via deze pagina met je motivatiebrief en cv.
Meer weten?
Wij staan je graag te woord om je meer te vertellen over de vacature. Bel daarvoor met Erwin Arbeel 06-19801668