Bij STEVIG Eindhoven behandel je een complexe doelgroep: voor het 18de levensjaar ontstane, licht verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische- en / of gedragsproblemen. Denk hierbij aan: angst- en dwangstoornissen, verslavingsproblematiek, depressie, een trauma en / of agressief gedrag. De nadruk ligt op resocialisatie van de cliënten. De cliënten en diens omgeving betrek je actief bij het behandeltraject.
Volgens jouw collega-klinisch psycholoog Paul Prins doorloop je in de reguliere psychiatrie min of meer een uitgestippeld zorgpad. Bij STEVIG mag jij buiten de gebaande paden lopen. Het management en de zorgprofessionals werken nauw samen en halen alles uit de kast om tot een compromis te komen. Zo leveren zij kwalitatief hoogwaardige zorg die perfect aansluit op de hulpvraag van de cliënt én valt binnen de mogelijkheden van de organisatie.
“We wandelen met de cliënt mee, zo kort mogelijk.”
Het begindoel van het behandelplan wordt zodanig opgesteld dat het einddoel relatief makkelijk bepaald kan worden. Het tijdig loslaten / overdragen van een cliënt is essentieel om onnodig lang derdelijnszorg te bieden, als de reguliere zorg voldoende genoeg is.
Uniek aan de werkwijze bij STEVIG is dat jij als GZ-psycholoog en het team de mogelijkheid hebben om direct in te spelen op de behoeftes van je cliënt. Dit kan alleen als er een vakkundig team paraat staat. Ieder met zijn / haar eigen expertise. Een voorbeeld uit de praktijk onderstreept dit:
“Je bent bezig met een traumabehandeling en je merkt dat het even teveel wordt voor de cliënt. Een gesprek met jouw collega-sociotherapeut zou hem tot rust kunnen brengen.”
Samen zorgen jullie dat dit zo snel mogelijk gerealiseerd wordt. Met als doel: de cliënt met een gerust gevoel weg laten gaan.
Voor een kijkje achter de schermen bij STEVIG hebben we onlangs gesproken met klinisch psycholoog Paul Prins. Zijn ervaringen kun je hier teruglezen https://bkv.jobs/nl/nieuws/ervaringen/dromen-en-drijfveren