Naar inhoud
De Borg Stevig 677 ZONDER WITTE MAN
Wil jij cliënten begeleiden tijdens het resocialisatietraject? Dan is de functie van begeleider behandeling (in de rol van sociotherapeut) bij RIBW de Schakel in Sittard interessant voor jou!

Begeleider behandeling RIBW Schakel Sittard

Vast contract
RIBW Sittard
28-36 uur per week
MBO (niveau 4) of HBO
27-10-2022

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Wat ga je doen?

Bij RIBW De Schakel verblijven cliënten voor een bepaalde tijd. We begeleiden cliënten met een licht verstandelijke beperking en een strafrechtelijke titel. Het betreft een ZZP 7 RIBW, wat inhoudt dat er 24-uurs begeleiding geboden wordt, gericht op verblijf. Er wordt ook op beperkte schaal behandeling geboden. STEVIG en de Rooyse Wissel hebben gezamenlijk een forensisch RIBW (regionale instelling voor begeleiding bij wonen, werken en welzijn) opgezet voor SGLVG (sterk gedragsgestoord licht verstandelijk gehandicapte) cliënten. Het gaat om cliënten die geplaatst zijn in een resocialisatietraject, binnen een half gesloten kader.

Zo werken wij

Bij STEVIG werken gedreven professionals. Vakmanschap, sfeer, collegialiteit en de wens om te leren staan bij ons centraal. We werken binnen de behandelsetting nauw samen met de cliënt en zijn omgeving. Wat heeft iemand nodig om zich beter te voelen? STEVIG daagt niet alleen cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Je krijgt de ruimte om te pionieren, te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Met wie ga je dat doen?

Je werkt bij STEVIG nauw samen met de cliënt, zijn omgeving en je collega’s. Je collega’s zijn begeleiders, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, vaktherapeuten, klinisch (neuro) psychologen en psychiaters. Het team van de Schakel bestaat uit collega's van STEVIG en van de Rooyse Wissel. De aansturing is duaal door een hoofd behandeling van STEVIG en manager resocialisatie van de Pharos.

Waar ga je dat doen?

Standplaats van je functie is in Sittard.

Dit ben jij

  • Je hebt een zorg gerelateerd hbo diploma of mbo niveau 4 met minimaal 5 jaar klinische ervaring (richting SPH, MWD, Social Work)
  • Je staat stevig in je schoenen, bent flexibel, kunt relativeren, toont initiatief en hebt een betrokken en open persoonlijkheid
  • Je bent sterk in de multidisciplinaire samenwerking
  • Je hebt kennis van en/of ervaring met de doelgroep SGLVG, psychopathologie en forensische zorg
  • Je hebt een positieve, anticiperende en flexibele werkhouding

Dit krijg je ervoor terug

  • Direct een contract voor onbepaalde tijd, voor 28 - 36 uur per week, met een proeftijd van 2 maanden
  • Een salaris van minimaal € 2.381,- en een maximaal € 3.452,- bpm FWG 45 CAO-gehandicaptenzorg
  • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% van je jaarsalaris en 8% vakantietoeslag
  • Jaarlijks tot € 600,- fiscaal voordeel bij onder andere de aanschaf van een telefoon, laptop, tablet, fiets of een abonnement bij de sportclub
  • De mogelijkheid extra verlofuren fiscaal voordelig te kopen en te verkopen

Meer weten? Of solliciteren?


Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Erwin Arbeel (afdelingshoofd/ambulant sociotherapeut) op 06-19801668 of Kim Kuijpers (coordinator Flexpunt STEVIG) op 06-11447092.
Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau van STEVIG, onderdeel van Dichterbij, via wervingsbureau@stevig.nl of 088-7540060.


Solliciteren kan via de website van STEVIG waar je via het sollicitatieformulier je cv en motivatiebrief uploadt. Je maakt daarmee een account in ons portaal aan, zodat je het proces kunt volgen.