Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
008 Stevig Nijmegen 3
Houd jij van afwisselend en uitdagend werk waarbij geen dag hetzelfde is, dan is de Crisisunit in Oostrum jouw werkplek!

Begeleider Behandeling Crisisunit te Oostrum

Wanssumseweg 14 te Oostrum
24-36 uur per week
FWG 45 (€2085 - €3189)
01-10-2020
   

Mail deze vacature naar jezelf


Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Wat ga je doen?

In deze functie ben je gericht op kortdurende crisisopvang (meestal enkele weken) van mensen met een licht verstandelijke beperking. Bij de cliënt is er sprake van een crisis, van een ernstige ontregeling in de fysieke, sociale en/of psychische gesteldheid of in zijn of haar omgeving. Dit betekent dat jij een persoon bent die energie krijgt van korte termijn processen en dat je snel kunt schakelen en beslissingen neemt. Jij bent verantwoordelijk voor de eerste stap in het behandelproces.

De nadruk ligt op het stabiliseren van de situatie van de cliënt in de 24-uurszorg. Soms betreft het factoren in de persoon gelegen en dan volgt er een kortdurend behandelprogramma gericht op herstel van gedrags- en of psychiatrische problematiek. Vaak is sprake van een gecombineerde vraag, waarbij ook het thuismilieu ondersteuning vraagt bij het laten slagen van een succesvolle terugkeer. Er is in alle gevallen sprake van een nauwe samenwerking met het multidisciplinaire behandelteam van Stevig. De cliënt bepaalt in welke mate zijn natuurlijke netwerk betrokken is.

Zo werken wij

Bij STEVIG behandelen we mensen met een licht verstandelijke beperking en gedrags- en/of psychiatrische stoornis. Zodat ze weer grip op hun leven krijgen en een plek vinden in de maatschappij. We geloven dat begrip voor de situatie en vertrouwen in de mens de basis is om verder te komen. Voor een optimale behandeling van onze cliënten benaderen we ons werk vanuit verschillende invalshoeken: medisch, psychologisch en sociologisch. Dit doen we met een multidisciplinair team: de cliënt zelf, de behandelaar(s), andere betrokken professionals en de directe omgeving. We richten ons op het versterken van de onderlinge samenhang. Daarnaast proberen we een omgeving te creëren die in balans is.

We zijn één van de vier specialistische SGLVG-behandelcentra en willen Top-GGZ worden. STEVIG is ambitieus, dynamisch en altijd in ontwikkeling. Wij bieden maatwerk op het snijvlak van de geestelijke gezondheidszorg, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en forensische zorg. We werken in de provincies Noord-Brabant, Limburg en het Rijk van Nijmegen. Ons werk is een combinatie van onderzoek, diagnostiek, behandelingen en wetenschappelijk onderzoek.

Met wie ga je dat doen?

 • De Crisisunit van STEVIG biedt plek aan maximaal twaalf mannen en vrouwen vanaf 18 jaar tot 65+ met een lichte verstandelijke beperking en sterke gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek en/of verslavingsproblematiek (agressie, psychosen, borderline)
 • Het team van de Crisisunit bestaat uit gemotiveerde en enthousiaste collega’s variërend in leeftijdscategorieën en daarbij ook variërend in ervaring

Waar ga je dat doen?

De Crisisunit is gelegen op het beschermde terrein van STEVIG in Oostrum. Op het terrein zijn voorzieningen zoals medische zorg, een winkel en voldoende aanbod voor dagbesteding en/of ontspanning. Cliënten werken met medewerkers samen om dit te kunnen verwezenlijken. De Crisisunit is een uitdagende werkplek met wisselende dynamiek en biedt medewerkers de ruimte zichzelf te ontwikkelen door middel van scholing.

Dit ben jij

De complexiteit maakt dat het werken met deze groep cliënten veel van je vergt. We verwachten daarom van jou dat je:

 • Feedback kunt geven en ontvangen en bereid bent om van elkaar te leren
 • Snel kunt reageren op stemmingswisselingen van de cliënten en flexibel en creatief bent in het benutten van de tijd
 • In staat bent analytisch te denken en dit te vertalen naar interventies en passende attitude en bejegening
 • Consequent bent en kunt relativeren
 • Je bent een actief lid van het team
 • Je bent enthousiast en vooruitstrevend
 • Je hebt een Hbo-diploma van een zorg gerelateerde opleiding of aantoonbaar HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische achtergrond
 • Je bent in staat oprecht contact te maken met de cliënt, en hem daarmee veiligheid te bieden om het behandelproces aan te gaan
 • Je neemt initiatief en verantwoordelijkheid en denkt niet in ‘maren en bezwaren’ maar in kansen en mogelijkheden
 • Je bent instaat je “ vrij te bewegen” binnen een dynamische populatie en binnen een team dat net als de processen constant in beweging is. Je krijgt hier energie van en draagt je steentje bij
 • Je kunt zelfstandig/in samenspraak beslissingen nemen en stelt je oplossingsgericht
 • Je hebt een proactieve, anticiperende, kritische en flexibele werkhouding
 • Je kunt de voorkomende verpleegkundige handelingen uitvoeren: medicatie toedienen

Dit krijg je ervoor terug

 • Iedere dag zijn er uitdagingen en ben je bezig met het beste uit jezelf te halen om de samenwerking aan te gaan met cliënten, verwanten en gemotiveerde, professionele collega’s
 • De voordelen van een grote organisatie én het werken in een klein, zelfstandig functionerend team. Je bent in balans, kunt genieten en voelt je gezond. Je merkt dat je hierin op de acceptatie en steun van je collega’s en werkgever kunt vertrouwen
 • Een salaris van minimaal € 2.085- en maximaal € 3.189,- bruto, conform CAO-Gehandicaptenzorg FWG 45 op basis van een 36-urige werkweek
 • Een vaste eindejaarsuitkering en vakantietoeslag
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van de collectieve zorgverzekering
 • Een contract voor één jaar, met uitzicht op verlenging naar een vast contract voor onbepaalde tijd
 • Je werkt op onregelmatige tijden, weekenden en ook feestdagen. Een nachtdienst hoort daar ook bij
 • De contracturen zijn naar wens in te vullen, met een minimum van 24 uur per week

Meer weten? Of solliciteren?


Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Rosanne Hussaarts via telefoonnummer 06-12506374 Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau van Dichterbij.