Naar inhoud
Stevig Koffie

Ontdek STEVIG

Open dag Eindhoven


Goed dat je interesse hebt in de Open dag van onze locatie in Eindhoven, donderdag 13 oktober.

Deze dag nemen we jou als zorgprofessional graag mee in wat we doen, waar we voor staan en hoe we binnen ons specialisme komen tot een plan op maat.
Aan de hand van workshops en sessies kunnen we je kennis laten maken met de praktijk én inhoud van de deeltijd- en ambulante (forensische) behandeling die we vanuit polikliniek Eindhoven bieden.

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Locatie

STEVIG, Eindhoven
Ukkelstraat 4
5628 TE Eindhoven
t: 088 754 31 75

Waar zoomen we op in?

 • Aanmeldproces STEVIG
  Wat houdt die specialistische derdelijnszorg die STEVIG biedt nou precies in? En hoe meld ik een cliënt aan? Dat lijkt allemaal heel complex, maar het valt reuze mee. Laat het ons uitleggen aan de hand van klip en klare taal en dito voorbeelden.

 • Beeldende therapie
  'Cliënten in beeld bij beeldende therapie.'
  In deze videopresentatie kijk je mee over de schouders van verschillende cliënten tijdens hun beeldende therapiesessies. Zo kom je heel dichtbij en bent getuige van wat beeldende therapie voor onze LVB-cliënten betekent.

 • Dramatherapie
  Bij dramatherapie kan binnen een veilige omgeving geëxperimenteerd worden met nieuw opgedane kennis. Het handelen en ervaren staan centraal. De cliënt is zich er steeds meer van bewust dat de opgedane kennis in het dagelijks leven toegepast kan worden. Het levert positieve momenten op, succeservaringen. We laten je onder andere zien hoe het komt dat een cliënt in beginsel weerstand kan hebben maar steeds meer gemotiveerd raakt voor deze vorm van therapie.

 • Psychomotore therapie (PMT)
  ‘Geen woorden maar daden, in beweging met PMT.’ PMT is een behandelvorm waarin beweging en lichaamsbeleving centraal staan. Door het doen van oefeningen leer je om de signalen van je lichaam; gevoelens, gedachtes en gedrag te herkennen en te onderzoeken. Durf jij de uitdaging aan te gaan om PMT te ontdekken?

 • Sociotherapie
  Aansluiten, spiegelen, bewustwording van gevoel en/of gedrag, een passende oplossing zoeken. Mét en vóór de cliënt. Het zijn maar een aantal aandachtspunten voor de sociotherapeut, samen met de cliënt. En in een notendop want er gebeurt veel en veel meer meer. In een interactieve werkvorm kom je het allemaal te weten.

 • Trauma-behandeling
  Gedragsproblematiek gaat meestal hand in hand met traumatisering. Veel van onze cliënten hebben dan ook in meer of mindere mate last van een trauma. CGT -of bijvoorbeeld EMDR-behandeling kunnen helpen met deze last om te gaan, heel goed zelfs. Het kan ook helpen de gedragsproblemen en/of ongewenst (crimineel) gedrag te verminderen. We leggen je het graag uit.

Leerzame dag!

Naast de deeltijd- en ambulante (forensische) behandeling krijg je ook een beeld van de klinische behandeling binnen een vrijwillig, gedwongen of strafrechtelijk kader en de crisisopname die we op andere locaties bieden.

En natuurlijk is er volop ruimte om vragen te stellen en van gedachten te wisselen.

Schrijf je hier snel in.