Naar inhoud
Stevig Ik Mag Er Zijn Header

Martijn werkt volop aan zijn toekomst

Sinds zijn negende jaar weet Martijn dat hij autisme en een angst- en dwangstoornis heeft. Op de basisschool ging het goed met hem. Maar toen hij naar de middelbare school ging, werd het moeilijker. Zijn angsten en onzekerheden namen toe. Hij vroeg zich af: “Wie ben ik en wat kan ik? Hoe zien anderen mij?” Hij zocht hulp bij een psycholoog, maar daar voelde hij zich niet begrepen. Hij werd stiller, kreeg minder zelfvertrouwen en trok zichzelf steeds verder terug.

Meer zelfvertrouwen

Ruim een half jaar geleden kwam hij in contact met STEVIG. Daar komt hij nu één keer per week. Hij begint de dag met een gesprek met de behandelaar. Daarna heeft hij muziektherapie en een gesprek met de sociotherapeut. Met de sociotherapeut praat hij over de toekomst en zijn mogelijkheden. “Dankzij de hulp van STEVIG ben ik opener geworden en heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik mag er zijn en voel me begrepen.”

Droom

Doordat hij beter in zijn vel zit, heeft Martijn meer grip gekregen op zijn angst- en dwangstoornis. Hij werkt drie dagdelen per week in een horecazaak. Hij haalt veel voldoening uit zijn werk en uit het contact met collega’s en gasten. Hij droomt ervan om in de toekomst meer te werken en daarvoor ook betaald te krijgen. Ook wil hij ooit zelfstandig begeleid gaan wonen. “Het hoeft niet groot te zijn, maar ik wil graag een plek waar ik me kan terugtrekken na een gezellig samenzijn met huisgenoten.” Want gezelligheid, daar houdt Martijn wel van!