Naar inhoud
Stevig Ik Mag Er Zijn Header

Ik mag er zijn!

Sinds zijn negende jaar weet Martijn dat hij autisme en een angst- en dwangstoornis heeft. Op de basisschool ging het goed met hem. Maar toen hij naar de middelbare school ging, werd het moeilijker voor hem. Zijn angsten en onzekerheden namen toe. Martijn komt sinds een half jaar één dag per week naar STEVIG.

Martijn raakte in de knoop met zichzelf. Hij vroeg zich af: "Wie ben ik en wat kan ik? Hoe zullen anderen mij zien?" Martijn is rond zijn twintigste levensjaar hulp gaan zoeken bij een psycholoog, maar daar voelde hij zich niet begrepen. Hij werd steeds stiller, kreeg minder zelfvertrouwen en trok zichzelf steeds verder terug. Ruim een half jaar geleden kwam hij in contact met STEVIG.

Welke bijdrage leveren wij?

Eén keer per week rijdt Martijn in zijn auto naar STEVIG. Hij begint de dag met een gesprek met de behandelaar. Daarna heeft hij muziektherapie en als laatste een gesprek met de sociotherapeut. Met de sociotherapeut praat hij over de toekomst en zijn mogelijkheden.

Wat heeft Martijn zelf bereikt?

“Dankzij de hulp van STEVIG ben ik opener geworden en heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik mag er zijn en voel me begrepen.” Doordat hij beter in zijn vel zit, heeft Martijn meer grip gekregen op zijn angst- en dwangstoornis. Sinds een jaar werkt Martijn in de bediening van een lokale horecaonderneming. Dit is de eerste baan die goed bij hem past en waar hij zich prettig voelt. Hij werkt er nu drie dagdelen per week. Martijn haalt veel voldoening uit zijn werk en uit het contact met collega’s en gasten. Hij droomt ervan om in de toekomst meer te kunnen gaan werken en daarvoor ook betaald te krijgen. En wie weet kan hij ooit werken tijdens grotere evenementen, zoals de Nijmeegse Vierdaagse. Martijn heeft een beter beeld van zichzelf gekregen en wil ooit zelfstandig begeleid gaan wonen. Zijn woonruimte hoeft niet groot te zijn, maar hij wil graag een plek hebben waar hij zich kan terugtrekken na een gezellig samenzijn met zijn huisgenoten. Want gezelligheid, daar houdt Martijn wel van!