Naar inhoud
Hero Stevig

Forensisch RIBW De Schakel

De Schakel

De Schakel is een woonvoorziening voor cliënten met een verstandelijke beperking, psychische problemen en die in aanraking zijn gekomen met justitie.

Leren om zelfstandig te worden

Hier krijgen cliënten 24 uur per dag begeleiding. Wij ondersteunen de cliënt op verschillende gebieden. Denk aan omgaan met geld, boodschappen doen, sociale contacten of werk/dagbesteding. Ook leren we om te gaan met hun gedrag. Alles is er op gericht om weer zelfstandig te gaan wonen of in een begeleide woning. En dat kunnen ze leren bij ons.

De Schakel heeft woningen in Oostrum en Sittard. De Schakel is een samenwerking tussen de Rooyse Wissel en STEVIG. Door deze samenwerking komt de kennis en expertise van beide instellingen samen.

Wat kan De Schakel voor jou, de cliënt, doen?

Binnen De Schakel werken verschillende experts die samen met jou en je omgeving een behandelplan maken. Wij kijken wat jij nodig hebt om weer op eigen benen te staan. Waar zit jouw kracht en waar heb je hulp bij nodig? In het plan staan de doelen waar we samen aan gaan werken. Je kunt in een veilige omgeving oefenen. Soms gaat dit met vallen en opstaan, maar we helpen je hierbij. Regelmatig kijken we of je doelen zijn behaald of dat je extra hulp nodig hebt. Motivatie is belangrijk om te kunnen leren. Samen kijken we wat jou motiveert en hoe we dit kunnen vergroten. Dit kan door het aanbieden van zinvolle dagbesteding of contacten met je netwerk te hebben. Maar we kijken ook naar je gedrag en hoe je om kunt gaan met risico’s, zodat je niet meer in de problemen kunt komen.