Naar inhoud
Stevigmedewerkersverhaaljosefien

Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van ieders talent

Verschillende cliënten, verschillende verhalen

‘Het is fijn samenwerken met mijn collega’s binnen STEVIG’ vertelt Josefien van der Wekken, dramatherapeut bij STEVIG. Sinds begin 2016 werkt Josefien bij STEVIG. Ze had toen nog geen idee wat STEVIG precies deed. Nu een aantal jaren laten heeft ze kennis mogen maken met veel verschillende cliënten en hun verschillende verhalen en vragen waardoor ze de organisatie, de doelgroep en de problemen die er kunnen zijn gaande weg heeft leren kennen.

Interactie met de cliënt

‘Ik vind het een uitdaging om de cliënt te motiveren om in beweging te komen binnen de therapie. Als we in het medium (toneel) ‘doen’/ in beweging zijn, is er ruimte voor verandering. Verandering in interactie met anderen, verandering van gevoel of inzicht in je eigen patronen.’ Dit kan zijn door het schrijven van een sprookje tot het letterlijk naspelen van een situatie. Doen, oefenen, uitproberen en ervaren dus. Met als uiteindelijk doel dat de cliënt een breder gedragsrepertoire krijgt, een trauma verwerkt, zijn emoties beter weet te reguleren of een positiever zelfbeeld krijgt.

Teamspirit

Josefien werkt in Nijmegen. ‘We zijn een gelijkwaardig team waarin we oog hebben voor elkaars talenten en hier dan ook dankbaar gebruik van maken.’ Daarnaast blijven we ons ieder op ons eigen vakgebied ontwikkelen. De vaktherapeuten worden nu bijvoorbeeld allemaal schematherapeutisch opgeleid.
‘Ik zit goed op mijn plek bij STEVIG. In de toekomst hoop ik meer stagiaires te kunnen begeleiden en nog meer cliënten te kunnen helpen.’