Naar inhoud
Header Tiny Stevig

Tiny vervult stapje voor stapje haar wens

Tiny worstelde al haar hele leven met een laag zelfbeeld. Daardoor voelde ze zich niet altijd fijn. Ze was snel bang, vaak voelde ze zich ook eenzaam. Door de clash op haar werk ging ze hulp zoeken. Via de GGZ kwam ze bij STEVIG.

Verhaal doen

Nu gaat ze één keer per week naar STEVIG toe. Ze krijgt er dramatherapie, praat met een sociotherapeut en volgt cognitieve gedragstherapie. Tijdens de lunch eet ze samen met andere cliënten en medewerkers. “Ik kom er graag”, zegt ze. “Het is fijn dat ik iedere week mijn verhaal kan doen. Dat is een luxe.” Naast de bezoeken áán STEVIG, ontvangt Tiny ook bezoek ván STEVIG. “Iedere twee weken komt de sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij mij thuis. We bespreken dan de dingen waar ik tegenaan loop. Hij luistert en kijkt welke hulp ik nodig heb. Dat geeft rust. Tussendoor kan ik altijd bellen. Ook dat is prettig.”

Trots

Sinds Tiny bij STEVIG komt is er veel veranderd. Ze heeft nu een baan als productiemedewerker, na veertien jaar schoonmaken is dat weer eens iets anders. “Het is een nieuwe start.” Ook is ze verhuisd en heeft ze een kat, Tijger. En: ze schrijft! Haar tweede sprookje is af. “In de personages verwerk ik mijn ervaringen.” Tiny heeft dus veel goede stappen gezet afgelopen jaar. Ze heeft zichzelf overtroffen door mee te werken aan een film over STEVIG en zich te laten fotograferen voor de site. Ze is er trots op. “Stapje voor stapje bereik ik mijn wens: dat ik goed in mijn vel zit en blij ben met mezelf.”