Naar inhoud
Header Tiny Stevig

Een nieuwe start

Tiny komt sinds een jaar iedere week één dag naar STEVIG. Tiny worstelt al haar hele leven met een laag zelfbeeld. Dit zorgt ervoor dat ze zich niet altijd even fijn voelt, bang werd voor veel dingen die speelden in de wereld en ze voelde zich eenzaam. Ruim een jaar geleden ging het mis. Tiny kreeg een aanvaring op haar werk waardoor ze in een crisis belandde. Via de GGZ is ze bij STEVIG terecht gekomen.

Welke bijdrage leveren wij?

Sindsdien komt Tiny één keer per week met de trein naar STEVIG. Vanaf het station loopt ze dan naar STEVIG. Ze heeft een uur dramatherapie, een gesprek met de sociotherapeut en ze krijgt cognitieve gedragstherapie. Tijdens de lunch eet ze samen met andere cliënten en medewerkers. "Het is fijn om iedere week bij STEVIG te komen en mijn verhaal te kunnen doen. Dat is een luxe." Aan het einde van de dag pakt Tiny weer de trein terug naar huis. Ze woont samen met haar kat Tijger in een appartement. Iedere twee weken komt de Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) bij haar thuis. "Dan bespreken we de dingen waar ik tegenaan loop en wordt er gekeken hoe ik daarmee geholpen kan worden, dat geeft rust." En als er tussendoor wat is dan kan Tiny altijd bellen.

Wat heeft Tiny zelf bereikt?

Tiny werkt sinds een jaar als productiemedewerker. Na 14 jaar schoonmaken is dat weer eens wat anders. "Het is een nieuwe start". Het afgelopen jaar heeft Tiny veel stappen gemaakt. Ze is verhuisd naar een andere woning en heeft een nieuwe baan. Daarnaast heeft ze haar tweede sprookje geschreven, waarin ze haar ervaringen verwerkt in de personages, en zorgt voor haar nieuwe kat Tijger. Ook heeft Tiny zichzelf overtroffen door mee te werken aan de nieuwe film en foto’s voor STEVIG.

Haar wens? "Mijn wens is dat ik heel goed in mijn vel kom te zitten en dat ik blij ben met mezelf." Tiny maakt beetje bij beetje stappen, daar mag ze trots op zijn.