Naar inhoud
Header Susan De Manege Houdt Me Op De Been

Susan wil verstoppertje spelen met haar dochtertje

Susan heeft een aantal heftige jaren achter de rug. Ze heeft meerdere keren hulp gehad en op verschillende plaatsen gewoond. Sinds een jaar krijgt ze begeleiding van het FACT-team van STEVIG. Daardoor is ze duidelijk gegroeid, samen met Geertje en Marcel van het FACT-team heeft ze al de nodige stappen gezet. “Ik kan nu goed vertellen wat ik fijn vind en wat ik anders zou willen doen. Ook heb ik ontdekt dat een zinvolle daginvulling belangrijk voor me is. Dan doe ik geen gekke dingen.”

Dol op paarden

Die daginvulling heeft ze gevonden. Susan is namelijk dol op paarden, die geven haar rust. Samen met Geertje heeft ze naar een plek gezocht waarbij ze met paarden kan werken. “Ik werk nu alweer een paar maanden op een manege”, zegt ze. “Vier dagdelen in de week. Het doet me goed, de manege houdt me op de been.”

Trotse mama

Susan is trots op wat ze al bereikt heeft. Ze werkt aan een drank- en drugsvrij leven en levert op de manege een bijdrage aan de maatschappij. Maar wat voor haar het belangrijkste is: door al het harde werk mag ze haar dochtertje weer één keer per week zien. Maar ze wil haar vaker zien, verstoppertje spelen, cakejes bakken en gewoon samen zijn. “Ze maakt me zo blij.” Binnenkort mag Susan voor het eerst naar een oudergesprek op school. Een grote stap voor trotse mama Susan.