Naar inhoud
Header Susan De Manege Houdt Me Op De Been

De manege houdt me op de been

Na heftige jaren, meerdere keren hulp en verschillende woonplekken is Susan sinds een jaar onder begeleiding van het Forensisch FACT.

Welke bijdrage leveren wij?

Iedere week krijgt Susan thuis bezoek van iemand uit het FACT-team. Dat vindt ze fijn. Zo kan ze haar verhaal kwijt en kan ze vertellen wat haar wensen zijn voor de toekomst. Samen met Geertje en Marcel heeft ze al heel wat stappen gezet. Susan is gegroeid als persoon en ze kan goed vertellen wat ze fijn vindt en wat ze anders zou willen doen. Zo heeft ze ontdekt dat het belangrijk is om een daginvulling te hebben. "Dan doe ik geen gekke dingen." Susan is dol op paarden, die geven haar rust. Samen met Geertje is ze op zoek gegaan naar een dagbestedingsplek waarbij ze met paarden kan werken. Sinds een paar maanden is dat gelukt en gaat Susan vier dagdelen per week naar de manege. Dit doet haar goed. "De manege houdt me op de been!"

Wat heeft Susan zelf bereikt?

Met vallen en opstaan maakt Susan kleine stapjes vooruit. Ze houdt zich veel beter aan de afspraken met het FACT-team, ze gaat vier dagdelen per week naar de manege en mag haar dochtertje één keer per week zien. Ze is er trots op dat ze werkt aan een drank- en drugsvrij leven en dat ze een bijdrage levert aan de maatschappij door te werken op de manage. Haar hoger liggende doel is het harde werken meer dan waard. Ze wil namelijk haar dochtertje vaker zien, samen verstoppertje spelen, cakejes bakken en gewoon samen zijn. "Ze maakt me zo blij." Binnenkort mag Susan voor het eerst naar een oudergesprek op school. Een grote stap voor trotse mama Susan.